Ja vi är försäkrade upp till 10 miljoner i Trygg Hansa. Men för att minska olycksrisken vill vi gärna att ni ser över behoven av att skydda era dyrbara saker.

Vi kommer att under alla omständigheter vara försiktiga för att minska olycksrisken, men vi vill gärna att ni ser över detta:

Prydnadssaker som är gömda bakom gardinerna, taklampor som hänger i fönstrets öppningsyta och saker som hänger i fönstret så som lampor och glasänglar ska tas ner, detta tar vi inte ansvar för.

Persienner som ramlar ut utan att vi vart oförsiktiga tar vi ej ansvar för, meddela i fall persiennerna bara hänger löst i fönstren. Vi ersätter heller inte gamla och utslitna persienner i fall de går sönder vid normal användning.

Alla möbler som hindrar framkomlighet ska flyttas så att vi kommer fram till fönstret. Sladdar och datorer ska vara säkrade på arbetsytan framför fönstret så att inget åker i backen. Om soffor och sängar står framför fönstret är det okej för vår del, så länge det är okej för er, att gå upp i dem. Vi tar så klart av oss skorna och försöker att i rimligaste grad täcka tyger så att vi inte sölar ner. Har ni någon dyrare eller känsligare möbel i närheten så informera om det, så särskild hänsyn kan tas. Se till att fönster kan öppnas utan att skära eller repa möblerna.

Sprickor i fönsterrutorna ska meddelas innan vi startar, vi öppnar och putsar inte sådana fönster.

Meddela även om fönstren är nymålade då det kan vara besvärligt att öppna dem. Ni får själv skära upp målarfärgen, annars tar vi ut en extra avgift för den mertid detta arbete innebär.

Gamla fönster som riskerar spricka när vi öppnar dem ska ni informera om innan vi startar arbetet då vi ej ersätter gamla fönsters glasrutor. Detta gäller även om gångjärnen inte är bäriga för att öppna utan risk för sprickor i glaset.